טוב אני לא יודע אם זה החום,
או הנסיגה הבלתי-נלאית של מרקורי כל כמה חודשים,
או העובדה שכבר אי אפשר לראות סרטונים בטיקטוק ששולחים לך מבלי שהוא מכריח אותך להוריד את התועבה הזו, ואני מסרבבבבב להשתמש בעוד אפליקציה שטוחנת לי את התאים במוח משהיו גרנולה ביתית [קאסטם מייד!] עם מיני פיצי פתי בר,
או אפילו העובדה שפשוט בא לי להפתיע לטובה כמו שמקבלים מזוודה אחרי ביטול טיסה,
אבל הנה!
עוד מתכון לעוגת גבינה;
עם מספיק זמן מראש בשביל שתוכלו לקנות את המצרכים לחג,
או ממש לפני שתזמינו שוקולדות לעוגה הקודמת, למקרה שתהיה התלבטות.
ואתם יודעים,
מה שהזוי זה שלמרות שכבר יש לפחות 10 מתכונים של עוגות גבינה בבלוג,
אני לא ממש אוהב עוגות גבינה.
אבל כל מי שאני אוהב לשמח- כן.
ולכן:
עוגת גבינה הדרית בציפוי דובדבנים בוהקים
חוץ מהעובדה שמאז ימי הפאוור-ריינג’רס אני מאוהב בשילוב הצבעים ורוד-צהוב או סגול-כתום, גם שילוב הטעמים של לימון-תפוז ודובדבנים הוא אחד ההורסים; וגם המרקם הרך-אך-יציב [לא מומלץ להמיר את הריקוטה] ביחד עם הדובדבנים שעדיין שומרים על פציחותם הוא, אממ, השני ההורסים. קיצר זה מושלם.
המתכון המקורי הוא של סטלה פארקס והיא שם מכינה את העוגה עם עוגיות ג׳ינג׳ר, משתמשת רק בגרידת לימון, ואופה את העוגה בתנור שמכוון ל-110 מעלות, וזה אחלה בחלה- מנסיון. אני אבל, מעדיף להשתמש בפתי בר, להוסיף גם גרידת תפוז כדי לפאר את ההדר, ולאפות את העוגה באמבט מים, שנותן לה מרקם יותר קרמי ו..רפרפתי.
שימו לב שהעוגה כמו שבתמונות נאפתה ברינג גבוה [10 ס”מ גובה], והעוגה עצמה [לא כולל הדובדבנים] היא 8 ס”מ גובה. אם אין לכם רינג בגובה כזה, אתם יכולים לאפות את העוגה ברינג נמוך יותר, כי מה שמושלם בעוגות גבינה כאלה, זה שממש קל להכפיל כמויות ולשנות תבניות, בייחוד אם יש לכם מד חום, כי העוגה מוכנה כשהטמפרטורה הפנימית שלה במרכז הוא 68 מעלות צלזיוס. לתבנית שלי [קוטר 16 ס״מ] זה לקח שעתיים בול. לתבנית בקוטר 20 ס”מ, יש להכפיל את המתכון ב-1.6.
למרות שאני השתמשתי בדובדבנים כי הם הכי אירזיסטיבל ולא יכולתי להתאפק, המתכון גם יעבוד מוש עם אוכמניות; שניהם בעונה עכשיו ואפשר למצוא אפילו בסופרים [ועד כמה שהצלחתי להבין אפילו ב-rewe!]. יתרה מזאת, העוגה אפילו גם תיחתך קצת יותר טוב כי אוכמניות הן קטנות יותר ולכן עושות פחות בלאגן. לא שזה מרתיע אותנו.
לקלתית
- 155 גרם ביסקוויטים [אני השתמשתי בפתי בר פצפוצים כמובן]
- 18 גרם חמאה
- קורט מלח
למלית
- 400 גרם גבינת שמנת [פילדלפיה או גד זה מוש]
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 175 גרם סוכר [כוס אחת פחות 2 כפות]
- 3 גרם גרידת לימון [או גרידה מלימון אחד בינוני]
- 3 גרם גרידת תפוז [או גרידה מחצי תפוז אחד בינוני]
- קורט גדול מלח
- 15 גרם מיץ לימון [כף אחת]
- 250 גרם ביצים [5 בגודל מדיום או 4 בגודל לארג׳]
לציפוי
- 250 גרם דובדבנים
- 15 גרם מיץ לימון [כף אחת]
- 2 כפות סוכר
- כפית וחצי קורנפלור
- 60 מ״ל מים [רבע כוס]
להכנת הקלתית:
חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית קפיץ/נשלפת בקוטר 16 ס״מ וגובה 7 ס״מ לפחות. אם אתם משתמשים ברינג וגם אם לא- אתם צריכים לאטום אותו מצד אחד [כי התבניות לא אטומות לגמרי] כדלהלן: הניחו 2 יריעות של נייר אלומיניום בצורת x [או +] על משטח העבודה שלכם. הניחו מעל עוד יריעה של נייר אפייה [בצורה חופפת ליריעת האלומיניום העליונה]. הניחו את הרינג במרכז היריעות שלנו, וקפלו, קמטו, או מעכו [תלוי בסבלנות שלכם, שאני יודע שגם ככה רעועה] את כל השטח העודף של הניירות על דפנות הרינג. הניחו בצד.
בקערת מעבד מזון, טחנו את הביסקוויטים עד שהם אבקה דקה ואחידה. הוסיפו את החמאה המומסת והמלח [אלא אלא אם כן אתם משתמשים בפתי בר פצפוצי שלא צריך עוד מלח] ועבדו עד שהפירורים מתלחלחים. שפכו הכל לתבנית/רינג המשומנים שלנו, והדקו בתחתית לשכבה דקה ואחידה. העבירו למגש אפייה [אם אתם אופים באמבט מים אז חשוב שיהיו למגש האפייה דפנות מספיק גבוהות] והכניסו לתנור למשך 10 דקות, או עד שהקלתית קלויה ושחומה. הוציאו מהתנור והעבירו אל רשת לצינון מוחלט.
הורידו את טמפ’ התנור ל-150 מעלות, וחממו מים בקומקום [אלא אם כן אתם לא אופים באמבט מים, ואז הורידו את הטמפ’ ל-110 ו-ותרו על הקומקום. אלא אם כן אתם רוצים תה או משהו].
להכנת המלית:
בקערת מעבד מזון [הרגע השתמשנו באחת!], עבדו את כל מצרכי המלית פרט לביצים, קרי: גבינת השמנת, גבינת הריקוטה, הסוכר, גרידת הלימון, גרידת התפוז, המלח ומיץ הלימון. גרדו את תחתית ודפנות הקערה היטב, והוסיפו את הביצים, אחת אחרי השניה, תוך כדי עיבוד. הקפידו על עיבוד במהירות איטית כדי לא ׳להקציף׳ את התערובת ולהכניס בועות אוויר. על אותו עיקרון, אתם יכולים להכין את המלית גם במיקסר המצוייד בוו גיטרה, רק להקפיד על מהירות איטית, כאמור.
שפכו את התערובת על הקלתית האפויה, והכניסו לתנור. אם אתם אופים באמבט מים- השאירו את הדלת פתוחה, והביאו את קומקום המים שרתח לאחרונה; מזגו מעט מים אל תוך מגש האפייה, מחוץ לעוגה, כך שהיא תהיה מוקפת מים, והמים מגיעים בערך לחצי מגובה הרינג. אם המגש לא מספיק גבוה- אז שפכו מספיק מים כדי שיגיעו בערך 3/4 מגובה המגש.
סגרו את דלת התנור ואפו כשעתיים, או עד שהעוגה יציבה בשוליים וקצת רוטטת במרכז, אבל הכי חשוב: שהטמפרטורה הפנימית של העוגה הוא 68 מעלות, בין אם אתם אופים באמבט מים ובין אם לא.
כשהעוגה מוכנה- הוציאו את המגש מהתנור והניחו על רשת לצינון. אם אפיתם באמבט מים- הוציאו את הרינג של העוגה מתוך המגש עם המים, והניחו על הרשת- אנחנו נרצה שהעוגה תתקרר מחוץ למים. אז, הניחו לעוגה להתקרר כשעה בחוץ, ואז העבירו למקרר, עדיין בתוך הרינג, למשך הלילה.
להכנת הציפוי
גלענו את הדובדבנים והניחו בסיר קטן ביחד עם מיץ הלימון, הסוכר, הקורנפלור והמים. הביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב, ואז המשיכו לערבב עוד דקה-שתיים, עד שהדובדבנים בוהקים והנוזלים מסמיכים [כשמעבירים קו בתחתית הסיר עם כף- הקו נשאר לשניונת]. הורידו מהאש והניחו להתקרר מעט.
לציפוי העוגה והגשתה
אם אתם רוצים שסירופ הדובדבנים יישאר רק למעלה- השאירו את הרינג/תבנית בזמן הציפוי והסירו את העוגה מהם רק לפני ההגשה. אני אוהב שהסירופ נוזל ומטפטף קצת בצידי העוגה כדי להראות שהשפע can’t be tamed ולכן-
הוציאו את העוגה מהמקרר, וחלצו את ניירות האלומיניום עם נייר האפייה שאוטמים אותה מצד אחד. העבירו את הרינג אל צלחת ההגשה שלכם, ואז העבירו סכין דקה או פלטה ישרה בין דפנות הרינג לעוגה. שחררו את הרינג ושפכו בעדינות את הדובדבנים מעל העוגה [אני מעדיף להניח מעט מהדובדבנים בכל פעם ולא לשפוך את הכל בבת אחת].
העבירו את העוגה למקרר [הציפוי צריך להתקרר ולהתייצב לפני הפריסה- בתמונות לא חיכיתי ו, אממ, חבל.] והשאירו שם עד ההגשה.
להגשה, חתכו את העוגה עם סכין ארוכה ומשוננת [אין צורך לחמם אותה לפני, אבל כן מומלץ לחתוך בתנועת ניסור כדי לחדור את הדובדבנים מבלי שימעכו את העוגה], ואכלו,
בהתמוגגות והתרגשות,
כאילו הכנתם משהו עם פצפוצים.
which you did
עוגה מהממת ❤ לרינג מספר 24 מספיק להכפיל כמויות? ×2?
וכמה זמן אפייה בתנור? (אין לי מד חום)
לרינג 24 זה יהיה פי 2.25. אפייה לפחות 3 שעות.
שלום
לא הבנתי את הכמויות . אני מבין שהמתכון לפי קוטר 16 .
אם אני מעוניין לעשות עוגה בקוטר 22 אז ההכפלה לכ אמורה להיות
22:16=1.375
לא כ”כ מוהן לי
היי-
החישוב הוא לפי נפח.
נפח מודדים לפי פאי [ערך קבוע] כפול רדיוס בריבוע כפול גובה התבנית.
היי. עשיתי כפי שצויןן העוגה טעימה מאוד אך נסדקה לחרוג האפיה והקירור באמצע
מה הסיבה
עוגת גבינה שנסדקת היא לרוב תוצאה של אפיית-יתר או טמפרטורה חמה מדי.
ועוד שאלה:
מה עדיף לדעתך?
אוכמניות *טריות* או
דובדבנים *לא* טריים ( נגיד קפואים)?
תודה 🙏
האמת שאין הבדל בין טרי לקפוא- בכל מקרה הפרי הולך לעבור בישול, אז מה שבא לך (:
העוגה נראית נהדר!
אתה צודק לחלוטין עם עניין הטיקטוק, זה נהיה נוראאא ומזדהה לחלוטין עם חוסר האהבה לעוגות גבינה (קצת חיבה בכל אופן נשארה) שמפסידה בקרב מול הרצון לשמח את כל האחרים שאני *כן* אוהבת.
ולענייננו- עץ המשמש שלנו מניב עכשיו שפע אדיר כתום בוהק עם ארומה נפלאה. יעבוד במקום הדובדבנים (שעולים כרגע הון קטן)?
קודם כל- יאאאא עץ משמששששש
זה פחות יעבוד בקונסטרוקציה הנוכחית [אם הדובדבנים היו קצת גדולים מדי, אז משמשים בכלל], והם גם לא מתבשלים באותה צורה. אבל אולי אפשר, במקום, לצלות את המשמשים בתנור בנפרד [עם קצת חמאה וסוכר], ואז בסוף להגיש אותם מעל העוגה! בטח יהיה טעים.
תודה על המענה!
תמיד אפשר לסמוך עליך שתחזור עם תשובה סופר מקצועית, נעימה וחכמה 🙂
אנסה את מה שהצעת
בשמחה! מחכה לעדכון (:
טיקטוק בהחלט תועבה..
חיים שלמים אנשים מבזבזים בלגלול
אלללי
והעוגה אששששששש
חחח תודה!
היוש,
הגיוני 18 גרם חמאה על 155 גרם פתי בר?
תודה 🌷
מאוד!
תודה !
🙂
בכיף (:
היוש, קודם כל תמיד תענוג לקרוא ולעשות את המתכונים שלך!
אני עושה את העוגה בתבנית קפיץ, תוכל להסביר את הפרוצדורה עם המים בתנור? האם אני שמה אותה על המגש אפייה ואז את האמבט מים? מה אסור שיגע אחד בשני?
תודה!
היוש!
ראשית- כמה כיף לקרוא (:
לשאלתך- אנחנו בעצם צריכים שתבנית הקפיץ במהלך האפייה תהיה מוקפת מים, ולכן אנחנו שמים את תבנית הקפיץ בתוך מגש האפייה, ובו ממלאים את המים [הגבוה, כדי שהמים לא יישפכו החוצה]. הכל צריך לגעת בהכל [התבנית נוגעת במגש מן הסתם והמים נמצאים בתוך מגש האפייה], אבל צריך לאטום את התבנית עם ניירות האלומיניום [אם זה תבנית קפיץ אפשר לוותר רק על נייר האפייה].
לסיכום: יש לנו תבנית קפיץ, שבתוכה נמצאת בלילת העוגה.
התבנית הזו עטופה בנייר אלומיניום.
את התבנית אנחנו מניחים בתוך מגש אפייה.
את מגש האפייה אנחנו ממלאים מים [אבל מן הסתם לא את תבנית הקפיץ], לא גבוה מדי,
כך שיש לנו תבנית קפיץ בתוך “אמבטיה” של מים.
מקווה שהיה מובן יותר!
לא מופיע קורנפלור או קמח במתכון…?
נכון.
מצוין תודה רבה!!
העוגה נראית מושלמת.
הולכת לקחת הלוואה מהבנק ולמשכן את הבית כדי לרכוש דובדבנים טריים.
המחירים העונה לא שפויים.
אגב, יש סיבה שאתה מעדיף גבינה של גד ופילדלפיה על גבינת נפוליאון?
כן- המרקם והטעם שלהם יותר טובים לדעתי.
מה מייצב את העוגה אם אין אף סוג של עמילן?
הביצים.
דבר ראשון, תודה על המתכון! נראה מושלם.
מכינה עכשיו את הבסיס. הייתי צריכה הרבה יותר חמאה כדי שזה לא יהיה 100% פירורים. אני רואה שענית למעלה שאלה הכמויות הנכונות, אז… זה פשוט אמור להישאר פירורים/אבקה? כי זה לא במצב שאפשר להדק את זה לשום דבר ואני תוהה אם עשיתי משהו לא נכון. זה גם מלאאאא פירורים, לא בעומק של שכבה רגילה בעוגת גבינה. זה אמור להיות ככה?
היוש!
1. זה אמור להיות יותר יבש מעוגת גבינה רגילה, כי במהלך האפייה [והקירור] המלית תרטיב את הקלתית. אם יהיה יותר מדי חמאה, הקלתית תהיה רטובה מדי. האם הכנת את הכמויות שבמתכון או שהכפלת?
2. הגובה של הפירורים צריך להיות כמו בתמונה- שימי לב שגם המלית יותר גבוהה משכבה רגילה בעוגת גבינה. גם אם הכפלת את המתכון- פרופורציונלית זה אמור להיות בדיוק כמו בתמונות שבפוסט.
היי, האם זה עובד גם עם גבינת שמנת 16 אחוז?
לא.
נראה מדהים! תודה!
שאלה,אם הטמפרטורה בסוף האפייה היא 68 מעלות מה זה אומר על הביצים שבפנים…? עד כמה שידוע לי ביצים מפוסטרות ב72 מעלות לא?
שאלה מצויינת!
אז ככה- בעיקרון, פיסטור [תעשייתי] הוא לרוב תהליך מהיר- מחממים את הביצים לטמפרטורה ממש גבוהה [72], ואז מקררים ממש מהר.
הפיסטור הקלאסי הוא לטמפרטורה קצת יותר נמוכה- 63-68, למשך חצי שעה.
ב-72 מעלות, כל החיידקים מתחסלים בצ’יק. כשהטמפרטורה קצת יותר נמוכה התהליך הזה לוקח יותר זמן [אותי לימדו שב-150 פרנהייט [65 מעלות] זה כמה שניות- אבל בכל מקרה בפיסטור קלאסי זה הרבה מאוד של כמה שניות (: ]
יתר על כן, העוגה שלנו, כמו הרבה עוגות, ממשיכה להתבשל מחוץ לתנור מהחום של עצמה- והיא אכן תעלה כמה מעלות,עד שהיא תתחיל להתקרר (:
תודה על התשובה המהירה והמפורטת..!
אם הטמפרטורה עולה מעל 68 יש השפעה על המרקם של העוגה? נגיד פחות קרמית אולי?
כן- כש”רפרפות”, או קרמים-מבוססי-ביצים מתבשלים יותר מדי, המרקם נפגע והיא מתקרבת יותר ויותר למרקם של ביצה מקושקשת, יבשה וגרגרית כזו.
תודה רבה!
היי נועם, בדיוק כשחיפשתי עוגת גבינה עם דובדבנים העלת את שלך אז קודם כל תודה על קריאת המחשבות
אני מכינה את העוגה בתבנית קוטר 22 גובה 10
האם אני צריכה לשנות גם את טמפ האפייה או רק את זמן האפייה?
וגם האם דודבני אמרנה בסירופ יתאימו לציפוי במקום דובדבנים טריים?
היוש! אין צורך לשנות את טמפ’ האפייה- רק את הזמן.
אני פחות אוהבת את הטעם של דובדבני אמרנה, והם גם למעשה לא דובדבנים טריים אלא בסירופ; במקומך הייתי פשוט מגיש אותם as is, אולי בקערית הגשה יפה, ואז ליצוק על כל פרוסה. זה גם יהיה מהמם!
בוקר טוב. איך בודקים את הטמפרטורה של ה68 מעלות. בסוף השעתיים פותחים ומכניסים מדחום לעוגה?
אכן! למרכזה.
תודה על הסבלנות….הכנתי את השמרים יצא מעולה… אשמח למתכון חלות