טריקולד טובלרון

נכון תמיד בחגים, או כשמישהו טס לחו”ל [או עובר בדיוטי], תמיד איכשהו מקבלים מלא-מלא-מלא טובלרון?

כאילו, בד”כ מקבלים כל מיני שוקולדים שונים, אבל הטובלרון תמיד נדחק קצת הצידה עם כל הריס’ז וההרשי’ז והשמאטע’ז האחרים. בייחוד בין ראש השנה לסוכות, כשכולם כמעט נוסעים לבקר משפחה [או טסים הרחק ממנה], ואז יש מלא טראפלס וחבילות שוקולד חגיגיות ופררו רושה וטובלרונים שמתחלפים ועוברים בעלות כל הזמן. לא עוד!- הנה משהו מגניב לעשות עם כל חפיסות הטובלרון שנמצאות בבוידעם [כי כל ההרשי’ז peanut butter cups נמצאים בבטן]- עוגת מוס של שלושה שוקולדים [טרי-קולד], רק שבמקום שוקולד רגיל [שזה מה שעושים בד”כ]- משתמשים בטובלרונים [טרי-בלרון]!

המתכון של המוס הוא של קרין גורן מ’סודות מתוקים’, והוא מערב דרך מתוחכמת להכין מוס שוקולד- להקציף קצפת עם גנאש קר. מה הכוונה? מכינים גנאש ע”י המסת שוקולד בשמנת מתוקה, מצננים למשך 4 שעות, ואז מקציפים את הגנאש עם עוד קצת שמנת מתוקה. פשוט, לא? אז יאללה, תכינו!

טריקולד טובלרון

מה שטוב במתכון הזה שהוא מתאים את עצמו בקלות לכל גודל של תבנית- העיקר שתהיה עם תחתית מתפרקת או נשלפת, כי לא אופים שום דבר! המתכון כפי שמופיע בתמונות הוא לתבנית בגודל 15 ס”מ שברור לי שלא לכולם יש בבית. אז אם אתם רוצים להכין בתבנית 20 ס”מ-תכפילו את הכמויות שמצויינות במתכון, ולתבנית 26- תשלשו!

במתכון של קרין יש תחתית של פצפוצי אורז [ובאתר שלה יש מתכון אחר עם תחתית בראוניז], אבל לדעתי הבסיס הקלאסי של פירורי עוגיות טובה יותר, כי: זה גם יותר מהיר, גם לא מצריך הפעלה של תנור, גם יותר טעים, וגם מהווה קונטרסט קריספי טוב יותר לשלושת המוסים.

לשלושת המוסים

  • 375 מ”ל שמנת מתוקה 38% [כוס וחצי]
  • 66 גרם טובלרון מריר [באריזה השחורה]
  • 66 גרם טובלרון חלב [באריזה הזהובה]
  • 66 גרם טובלרון לבן [באריזה הלבנה]
  • קורט מלח [קורט עבור כל מוס]

לתחתית עוגיות

  • 60 גרם עוגיות שוקולד- למשל פתי בר או אוריאו
  • 25 גרם חמאה מומסת

לציפוי

  • אבקת קקאו

להכנת המוסים:

שיברו או חיתכו את הטובלרון המריר, החלב והלבן לחתיכות קטנות והניחו בקערות נפרדות [כלומר: בקערה אחת הטובלרון המריר, בקערה אחרת הטובלרון החלב, ובאחרת- הטובלרון הלבן]. בסיר קטן, חממו מחצית מכמות השמנת המתוקה [3/4 כוס- המחצית האחרת משומשת להקצפת המוס] עם המלח עד לסף רתיחה- כלומר עד שמתחילות להופיע בועות קטנות בצידי הסיר- ושיפכו רבע כוס מן התערובת החמה אל כל קערת טובלרון. המתינו דקה וערבבו בעזרת מזלגים [נפרדים! כל קערה מעורבבת עם מזלג נפרד, כדי שלא יתערבבו הצבעים והטעמים] עד שהשוקולד נמס. התערובת לא אמורה להיות חלקה לגמרי כי יש בתוך הטובלרון חתיכות קטנטנות של שקדים, אבל לא צריכים להיות גושים גדולים של שוקולד. העבירו למקרר לצינון מלא, למשך 4 שעות לפחות, או לילה שלם.

להכנת תחתית הביסקוויטים:

בעזרת מעבד מזון או בלנדר, טחנו את העוגיות עד שהן במרקם אחיד של פירורים דקים. הוסיפו מחצית מכמות החמאה המומסת וערבבו היטב. המרקם צריך להיות של חול לח, אבל לא יותר מזה. כמות החמאה תלויה בעוגיות שבחרתם- נניח ביסקוויטים כמו פתי בר הם יבשים, אז הם צריכים יותר חמאה. אבל לעוגיות אוריאו יש מלית בפנים אז הן צריכות פחות חמאה. מה שחשוב זה להגיע למרקם הרצוי, אז כשהגעתם אליו- שפכו את הפירורים הלחים אל תוך התבנית והדקו עם הידיים לשכבה דקה ואחידה. הכניסו את התבנית אל המקפיא לעשר דקות, רק כדי לייצב את הקלתית.

לסיום הכנת המוסים:

מעבירים את תערובת הטובלרון המריר הקרה לקערה של מיקסר או קערה גבוהה אחרת, יוצקים עליה 1/4 כוס שמנת מתוקה קרה ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אבל רכה- שימו לב בתמונות לאיך הקצפת צריכה להיראות. התהליך הזה ממש מהיר, יותר מקצפת, אז תשגיחו על זה; אם מקציפים יותר מדי, לקצפת ממש נוקשה, אז במהלך הקירור זה מתקשה עוד יותר, ואז זה לא ממש מוס אלא טראפל קשיח [אבל טעים בכל אופן]. וזה גם קשה יותר למרוח את המוס בתבנית. מוציאים את התבנית מהמקפיא [מרפדים את השוליים בשקף אם רוצים], ושופכים את המוס המריר על תחתית העוגיות שבתבנית. מיישרים עם כף, כפית או פלטה מדורגת ומקפיאים שוב, 20 דקות, כדי לייצב את המוס. חוזרים על הפעולה עם הטובלרון החלב [שימו לב, הגנאש שלו רך יותר מהגנאש של המריר אז אל תפחדו אם לפני ההקצפה, כשאתם מוציאים את הגנאש מהמקרר, הוא נראה לכם נוזלי יותר], רק שמקפיאים חצי שעה. חוזרים על הפעולה שוב עם הטובלרון הלבן [ושוב, גם הגנאש הלבן יהיה רך יותר מהגנאש המריר והחלבי- זה בסדר]. עכשיו מקפיאים שלוש שעות להתקשות.

אני אישית מעדיף את העוגה הזו מוגשת ישר מהמקפיא. היא גם נחתכת טוב יותר. אבל אם הקצפתם יותר מדי את המוסים לקצפת נוקשה, יכול להיות שעדיף לכם להגיש את העוגה חצי קפואה מהמקרר- לכן, הוציאו את התבנית מהמקפיא, שחררו את הטריקולד בזהירות מן התבנית, הסירו את השקף אם השתמשתם בו, העבירו לצלחת הגשה והכניסו למקרר לשעתיים.

לפני ההגשה, פידרו מעט אבקת קקאו מעל העוגה [וכי תאווה היא לעיניים!], וחתכו לפרוסות מענגות וקרירות.

25 thoughts on “טריקולד טובלרון

    1. אורית

      בשלב הרתחת השמנת רשמת להרתיח עם המלח. כמה מלח סהכ לשים לשמנת? 3 קורט? כי רשמת במרכיבים קורט מלח עבור כל מוס

      1. עדי

        נועם תודה רבה!!
        השתמשתי במתכון של המוס לקינוח אחר יצא מושלם!!!!
        קניתי שוקולד עם חמאת קקאו וסוף סוף יש מתכוןלמוס בלי ג’לטין וביצים!!!
        מצויין!

  1. מאיה

    היי. האם אפשר להשתמש בשוקולד פרה חלב, לבן ומריר?
    לא חושבת שראיתי חבילת טובלרון כזו ברשתות בארץ.. יש?
    תודה.

    1. נועם מאת

      היי מאיה!
      אני חושב שראיתי ב’חצי חינם’ או ב’יוחננוף’, אבל בהחלט- אפשר להשתמש בשוקולד פרה ללא כל בעיה.

      1. מאיה

        תודה.
        אני רוצה להכין בתבנית 24. תוכל בבקשה לומר לי בכמה שמנת מתוקה להשתמש (בגרמים) להרתחה ולהקצפה של כל אחד מהמוסים?

        1. נועם מאת

          כשממירים מתבנית בקוטר 15 לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל ב-2.5.
          לכן, סה”כ, לכל המתכון, את תצטרכי 938 גרם. מחצית מזה יהיה להרתחה, ומחצית מזה יהיה להקצפה- כלומר 468 גרם להרתחה, ו-468 גרם להקצפה.
          כל אחת מהכמויות הללו מחולקות שווה בשווה לכל אחד מהמוסים [רק שהכמות של ההרתחה מחוממת ביחד], ולכן ה-468 גרם שמנת להרתחה, מחולקת ל-3: 156 גרם לשוקולד המריר, 156 גרם לשוקולד החלב, ו-156 גרם לשוקולד הלבן.
          כעת כל מה שנותר זה השמנת להקצפה- שהיא גם 468 גרם, ולכן גם פה אל כל אחד מהשוקולדים נכנסים 156 גרם.
          [כלומר, לכל שוקולד מוסיפים 156 גרם שמנת חמה, ואז עוד 156 גרם שוקולד להקצפה].

          1. מאיה

            תודה על הפירוט.
            העוגה יצאה מעולה רק שהשכבות לא יצאו ממש ישרות.. משום מה כל פעם שהכנסתי מוס זה קצת הרס את הצורה של זה שמתחתיו.. והקפדתי מאוד על זמן ההקפאה.
            אבל לא משנה – יצא מעולה ומחכה לבעלי שחוזר ממילואים ארוכים ומעייפים וכנראה שלא ממש אכפת לו עד כמה הקווים ישרים 😉 מקווה שזו תהיה לו נחמה טובה ושוב המון תודה!

          2. נועם מאת

            בכיף!
            הממ, ההשערה הכי הגיונית בעיניי היא שמשום שהכנת כמות גדולה יותר, לוקח לזה זמן גדול יותר לקפוא, לכן ה-20 דקות לא הספיקו. או שהקצפת הייתה קצת רכה מדי ואז לוקח לה יותר זמן להתייצב.
            בכל אופן העיקר שיצא טוב! מקווה שבעלך יהנה!

    1. נועם מאת

      היי עדי,
      בהחלט! פשוט מזלפים כל פעם מהמוס אל תוך השקע (קודם לבן, ואז חלב, ואז מריר) ואז מניחים את הקלתית מעל המוס המריר. מקפיאים לגמרי ואז מחלצים.
      בהצלחה!! 🙂

      1. עדי

        תודה. נועם!
        עוד שאלה, אני רוצה לצפות את הכיפה של המוס שוקולד . ראיתי מתכון נוסף שלך לעוגת מוס שוקולד שהציפוי היה גנאש . האם זה גם מתאים פה? ואם כן, האם יוצקים את הגנאש כשהוא מתקרר?

        1. נועם מאת

          גנאש שוקולד מריר מתאים בהחלט! לא בטוח על איזו עוגה מדובר, אבל יחס של 1:1 [שוקולד ושמנת במשקל זהה] הוא מקום טוב להתחיל.
          את הגנאש יוצקים ברגע שהוא מוכן- הוא צריך עדיין להיות חם, והעוגה עצמה צריכה להיות קפואה לחלוטין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.